- La ciutadania s’ha apassionat per la història d’Howard Carter i Lord Carnarvon quan es compleix el centenari del seu descobriment de la tomba del faraó egipci Tutankamón, i l’ha demostrat acudint en massa a aquesta mostra que romandrà en la localitat fins al 20 de març
Transcorregut poc més d’un mes des de la inauguració de la mostra sobre Egipte, les xifres parlen per si soles: més de 5.500 persones han passat ja per l’exposició temporal organitzada per la Casa de Cultura. Són dades que no tenen precedents a Crevillent, més enllà de la mostra organitzada entre 2019 i 2020 entorn del paleontòleg Jiménez de Cisneros i per la qual van passar una mica més de 6.000 visitants.
La present exposició, que es mantindrà fins al 20 de març en les citades instal·lacions municipals, depassarà previsiblement les xifres de l’exposició dedicada a Jiménez de Cisneros. En data de hui els grups estan quasi tancats i cada vegada resulta més complicat poder tindre buit per a una de les nombroses visites guiades que s’organitzen al cap de la setmana. A més, i especialment orientats a visites de centres docents, s’han organitzat una sèrie de tallers didàctics que suposen un atractiu addicional per al públic escolar.
El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha volgut manifestar en aquesta fita cultural per a Crevillent el següent “és un orgull immens veure com la ciutadania s’ha bolcat amb aquesta exposició, moments com aquest so un impuls perquè des del Govern del Canvi continuem treballant amb la mateixa il·lusió i obstinació que quan entrem fa quasi quatre anys. Crevillent ha demostrat, com ja ho va fer en l’exposició dedicada a Jiménez de Cisneros, que té una gran inquietud cultural, i tal com hem aprés dels egipcis, és l’element clau per a fer gran a un poble”.
Per la gran demanda que estan tenint les visites guiades s’han organitzat nous grups, als quals podran incorporar-se les persones interessades que ho sol·liciten a través del correu cultura@crevillent.es. Les visites guiades són: els dijous a les 19.30 hores; els divendres i dissabtes a les 17.45, 19 i 20.30 hores i els dissabtes a les 11 i a les 12 hores. Mentre s’estan realitzant les visites guiades, l’exposició roman tancada.
Més enllà de la “egiptomanía” que ja va començar a fer-se palesa en el segle XIX i que es va consolidar després d’un de les seues fites més destacades, el descobriment de la tomba de Tutankamon al novembre de 1922, la veritat és que en els últims mesos nombroses institucions acadèmiques de prestigi han aprofitat l’efemèride per a posar en relleu la importància del descobriment i acostar de nou la civilització egípcia al públic general.
L’aposta de l’àrea de cultura ha tingut un excepcional acolliment a Crevillent, a tenor de les xifres aconseguides. Ha sigut un encert ja que, d’un costat permet donar a conéixer al públic no especialitzat no sols la història d’un dels faraons més cèlebres sinó també la civilització egípcia a grans trets. D’un altre, aquest contingut encaixa perfectament amb part del currículum oficial de primària i secundària, per la qual cosa nombrosos centres escolars, tant de la localitat com d’altres poblacions, estan aprofitant per a passar per les instal·lacions municipals amb el seu alumnat. A més gràcies al MARQ d’Alacant, una de les seccions de la mostra ens permet conéixer el Tesorillo de Peña Negra en el qual es troben objectes egipcis que van arribar a les nostres terres a través dels fenicis. Una curiositat que enriqueix l’exposició.
Finalment, la directora de la Casa de Cultura i responsable de la present mostra, Ana Satorre, es mostra especialment satisfeta pels resultats i per la resposta del públic que està sent excepcional.